Piekarnia została otwarta w 1991 roku.
Przez wiele lat wyprodukowaliśmy setki tysięcy sztuk różnego rodzaju pieczywa. Opracowywaliśmy własne receptury, z których wiele nie zmieniło smaku do dzisiaj. Naszym sztandarowym wypiekiem jest chleb graham. W naszej piekarni wyszkoliło się wielu czeladników i mistrzów piekarniczych. Bardzo dużą wagę przywiązujemy do tradycji, co jest gwarantem zdrowego rozwoju. Pewnie dlatego w roku 2014 otrzymaliśmy tytuł: FIRMA Z PRZYSZŁOŚCIĄ.

W naszej piekarni wypiek realizowany jest tradycyjna metodą. Ciasto wyrabiamy na zakwasie i sadzimy do pieca tradycyjną drewnianą łopatą.

 

Asortyment naszej piekarni jest bardzo szeroki.Naszym sztandarowym wypiekiem jest chleb graham. Jego receptura została wypracowana przez wiele lat. Chleb ten ma niezmienny smak od kilku lat i cieszy się bardzo dużym popytem.
Pieczemy różne rodzaje chleba: biały przenno-żytni, żytni jasny, z dodatkiem orkisza, z dodatkami ziaren siemienia, dyni, słonecznika, wieloziarnisty, a także różne rodzaje bułek i rogale i chałki.

Dane kontaktowe

Adres:
Nadbrzeżna 14, Jaworzno
Telefon:
32 66-00-492, 32 61-77-018
Adres e-mail:
piekarniabigaj@op.pl